Sa završetkom jedne, a početkom druge godine, uvek sabiramo utiske, i možemo pronaći top liste stvari koje su bile popularne tokom protekle godine u gotovo svakoj oblasti života.

Stil

Uz ove top liste uvek idu i predviđanja trendova za narednu godinu. Industrija lepote posebno je poznata po kontinuiranim izmenama, rastu popularnosti i uvek novim trendovima. Ova brzorastuća industrija sveprisutna je i u našim životima. Za razliku od analiza trendova kroz vreme, mi ćemo vam predstaviti kako se to trendovi u lepoti razlikuju širom sveta.

Australija

Australija je kontinent iznad koga se nalaze velike rupe u ozonskom omotaču, pa je jedan od imperativa lepote nega i zaštita kože od UV zraka. Australijanke nikada ne izlaze iz kuće bez kvalitetne kreme za UV zaštitu. Prirodna kozmetika dominira na ovom kontinentu već niz godina, a ovaj trend doveo je i to porasta broja organskih krema i ulja kojima se štite od negativnog zračenja. Još jedan od trendova u Australiji je i lepo izvajano telo, koje je u vezi sa veoma aktivnim životom na ovom kontinentu – svi trče, idu u teretanu, ili surfuju na talasima i to se i te kako vidi na njihovoj liniji. Kada je u pitanju šminka, Australijanke preferiraju prirodan izgled i često kuću napuštaju kompletno nenašminkane. Frizura koja je uvek u trendu su blagi talasi u kosi, kombinovani sa bojama začinjenim odsjajima sunca.

Francuski poljubac

Evropa

Evropljanke su kroz istoriju uvek bile te koje diktiraju trendove širom sveta kada je lepota u pitanju. Francuskinje sa svojim paž frizurama, dugim šiškama i crvenim ružem ostavile su trag u istoriji mode i lepote, a njihovi postulati lepote i meode, poput motoa “manje je više” nikada ne izlaze iz trenda. Slično je i sa Italijankama, koje su uvek znale da sve svoje atribute istaknu samo minimalnim mejkapom. Poslednjih sezona u Evropi je moderna šminka koja konturiše i hajlajtuje lice, a trend koji se već deceniju ne smiruje je i fenomen punih usana. Konturisanje usana i lica hijaluronskim filerima pokazalo se kao najefikasniji način postizanja željenog izgleda kod evropljanki. On je posebno popularan zbog toga što se hijaluron i prirodno nalazi u našoj koži i na ovaj način se samo povećava njegova kolićina čime koži i usnama dajemo volumen i sjaj.

Hakuna Matata

Severna Amerika

Ni Amerikanke ne odolevaju trendu punih usana i korišćenju tretmana poput hijaluronskih filera i mezoterapije. Sa rastom modne i filmske industrije, epicentar sveta lepote pomerio se upravo na ovaj kontinent, pa danas trendovi dolaze najčešće upravo iz Severne Amerike. Takozvani influenseri iz sveta lepote postali su i kreatori kozmetičkih preparata i šminke, a palete senki za oči, lice i usne postaju najprodavaniji proizvod na svetskom tržištu. Amerikanke duboko veruju u konturisanje lica kakvo su naučile od popularnih članica porodice Kardašijan, ali se, nasuprot trendu pokrivanja slojevima šminke, polako budi i ona struja industrije lepote koja zagovara prirodniji izgled i prirodne sastojke u proizvodnji.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *