Da li ste se ikada zapitali zašto Francuskinje izgledaju tako dobro i mladoliko? To bi moglo da ima veze sa francuskim tajnama lepote koje se prenose sa generacije na generaciju žena koje žive u ovoj evropskoj zemlji.

Ceo svet zanimaju Francuskinje i kako uspevaju da izgledaju tako mladoliko. Naravno, ne postoji jedna tajna koja će pomoći svima. Ali Francuskinje imaju zdrave navike koje im pomažu da održe svoju lepotu i šarm u bilo kom uzrastu.

Francuskinje su vekovima bile oličenje ženstvenosti, a gledajući ih, teško je ne složiti se sa ovim: moderne, elegantne, strastvene, negovane, ali istovremeno iznenađujuće nežne i sposobne da istaknu svoju slabost. One znaju: bebi dol je idealan izbor za letnje dane, beretka je savršena za proleće i jesen, odeća od prirodnih materijala najudobnija. Ipak, ne možemo da se ne zapitamo: kako ove neverovatne žene uspevaju da zadrže svoju ženstvenost u pomahnitaloj trci savremenog života?

Otkrivamo vam neke tajne Francuskinja koje će vam pomoći da izgledate mladoliko.

1. Pazite na ishranu

Prva francuska tajna lepote koju većina žena širom sveta nije svesna jeste da vaša ishrana u velikoj meri utiče na lepotu vaše kože. Francuskinje znaju da im zdrava ishrana daje blistavu kožu i sjajnu kosu.

sir-vino
Pexels.com

Zašto nacija onih koji piju vino i jedu kroasane ostaje zdrava i vitka? Samo 7% Francuza je gojazno. Sve je u količini hrane.Uprkos činjenici da je francuska ishrana generalno bogata mastima i ugljenim hidratima, Francuskinje znaju kada treba da prestanu da jedu. Međutim, one poštuju meru u svemu: u šminkanju, nezi o sebi, u ispijanju alkohola, pa čak i u roditeljskoj ljubavi.

2. Pijte crveno vino

Te pijane pariske večere bi ipak mogle biti korisne za vaše zdravlje! Redovno pijenje crnog vina ima iznenađujuće zdravstvene prednosti i rezultate protiv starenja. Sa antioksidansima i polifenolima, crno vino može biti vaš najbolji prijatelj kada je u pitanju smanjenje upala u vašem telu. Takođe, zaustavlja razvoj bakterija koje izazivaju akne, bori se protiv slobodnih radikala i promoviše zdravlje srca.

3. Tuširanje toplom i hladnom vodom

Hladna voda ubrzava krvni pritisak i čini kožu blistavom i sjajnom. Tajna mladolikog izgleda kod Francuskinja je naizmenično tuširanje toplom i hladnom vodom. Ovo ne samo da jača imuni sistem, već ima i neverovatne efekte na kosu i kožu.

4. Hidratacija

ajfelov-toranj-francuskinja
Pexels.com

Hidratacija predstavlja ključ za lepu kožu i kosu, a voda je tajno oružje kod Francuskinja kada je u pitanju mladoliki izgled. Zato Francuskinje piju čašu vode pre spavanja i odmah nakon buđenja.

5. Nega kože

Tajna lepote Francuskinja nesumnjivo leži u davanju prioriteta nezi kože u odnosu na šminku. Francuskinje zbog toga neguju svoju kožu iznutra i spolja. Na meniju se vrlo često nalazi paradajz kao prirodan antioksidant, a svaka prilika se koristi da se na lice nanese prirodna maska. Francuskinje se oslanjaju na zdravu, čistu kožu kao osnovu za svoju rutinu lepote.

6. Ne plaše se bora i vole prirodan izgled

Iako Francuskinje koriste proizvode za negu kože protiv starenja kako bi minimizirale izgled svojih bora, ne preteruju sa injekcijama, filerima ili operacijama kako bi pokušale da izgledaju mlađe nego što jesu. Na svoje bore gledaju kao na znak dobrog života.

Možete videti kako Francuskinje smatraju da je stav najvažniji faktor u gracioznom starenju. Francuskinje se ne brinu zbog bora, jer preduzimaju korake da smanje pojavu bora koristeći kreme za bore na čelu koja ih uklanja.

7. Šminka

Retko ćete sresti Francuskinju sa komplikovanom rutinom šminkanja. Umesto toga, Francuskinje biraju određene proizvode za šminkanje koje vole i koje koriste godinama. Često biraju jedan segment na svom licu da istaknu, poput očiju ili usana. Jednostavna, svakodnevna šminka kod Francuskinja može uključivati korektor, hidratantnu kremu, maskaru i ruž za usne.

8. Manje perite kosu

lepa-devojka-francuskinja
Pexels.com

Francuskinje ne peru kosu svaki dan. Umesto toga, koriste suvi šampon kako bi kosi dali volumen i apsorbovali višak ulja.  S druge strane, Francuskinje posvećuju dodatnu pažnju hidrataciji svoje kose, posebno vrhova. Od maski za kosu do regeneratora postoji mnogo neverovatnih proizvoda za negu kose koje Francuskinje obožavaju.

9. Pronađite odličan parfem

Francuskinje pronalaze prepoznatljiv miris i drže ga se godinama. Francuskinje prskaju svoj parfem na glavne tačke pre nego što se obuku kada im je koža malo vlažna. Ovo čini da miris traje duže i postaje suptilan i miriše prirodno na vama. Pronađite parfem koji vam odgovara i koristite ga svaki dan.

10. Brinite o sebi

Od zdrave ishrane do kupovine svežeg cveća, Francuzi imaju prirodan način da se brinu o sebi. Nedelja je u Francuskoj nacionalni dan odmora, kada je većina butika i restorana zatvorena, pa Francuzi često rezervišu ovaj dan da se psihički i fizički brinu o sebi pre početka nove nedelje.

11. Šetnja

Francuzi se ne oslanjaju na automobile. Ovo ima veze sa urbanističkim planiranjem uspostavljenim vekovima pre nego što su automobili postojali, ali tradicija hodanja traje do danas. Odlučite se da hodate do sledećeg odredišta kao što bi Francuskinja umesto da idete metroom ili taksijem da biste bili u formi!

12. Uživajte u suncu, ali zaštitite svoju kožu

Francuskinje vole da upijaju zrake sunca leti, ali su nepokolebljivi u zaštiti svoje kože odgovarajućom kremom za sunčanje. Na sreću one imaju neke od najneverovatnijih krema za sunčanje koje su specijalno formulisane za upotrebu na licu, usnama ili telu u zavisnosti od potreba.

13. Francuski manikir

Nijedna Francuskinja ne ide na francuski manikir! Ovo je zaista ironična činjenica! One više vole prirodan izgled za koji nije potrebno mnogo vremena. Francuskinje vole kratke nokte, prozirni lak ili da ga uopšte nemaju.

14. Zabavljajte se!

francuskinje-ajfelova-kula
Pexels.com

Francuskinje ne prestaju da se zabavljaju nakon što dostignu „određene godine“. U stvari, zabave i okupljanja su višegeneracijska. Nikad nisu prestari za plesni podijum.  Francuskinje takođe ne bacaju romantiku kroz prozor. Uobičajeno je videti parove svih uzrasta kako šetaju ruku pod ruku, ljube se i imaju romantične večere.

15. Opustite se

Pitate se zašto nije uvek moguće poštovati pravila? Da li krivite sebe što ste uradili nešto pogrešno? Opusti se! Evo tri principa Francuskinja, zahvaljujući kojima idu kroz život smejući se:

  • Niko nije savršen. Morate se uveriti u ovo jednom zauvek. Ali to ni na koji način ne znači da se morate držati podalje od svih: naprotiv. Prihvatanjem ove činjenice značajno ćete poboljšati raspoloženje i napraviti još jedan korak ka blagostanju.
  • Svet nije crno-beo, već siv. Analogija boja će vam pomoći da shvatite da svako od nas ima tamnu stranu. Ali to je ono što nas čini posebnim i vrednim interesovanja drugih ljudi.
  • „Ljudi stalno govore: „Ovo je dobro“, „Ovo je loše“. Ali zar ne mislite da je sve mnogo dublje? Slušajte svoje želje, čak i ako vam se savest buni. U suštini, ako želite da živite duže, samo počnite da živite!

Naravno, svima nam je potrebna mala pomoć na putu da se zaista osećamo kao blistava i mladolika bića. Kada imate sjajan proizvod, možete se probuditi kao najbolja verzija sebe svakog dana. A to je najlepša stvar od svega — biti udoban i siguran u svojoj koži, u bilo kom uzrastu.

Užurbani način života, pogrešne navike u ishrani i piću i nepravilni obrasci spavanja samo su neke od stvari koje mogu dovesti do blede, dosadne i nezdravog izgleda kože. Ali, usvajanjem nekoliko zdravih navika vaša koža može izgledati mlađe i svežije, bez obzira na godine. Zato smo vam otkrili neke tajne lepote koje prkose godinama.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *