Kada je reč o izboru stila, mi nismo ovde da vam sudimo, već smo tu kao vaš najbolji vodič pri kupovini vaših omiljenih cipela. Današnja tema? Obuća. Cipele za svaki dan, cipele za posao, za izlazak i ostale prilike.

Starke

Imate svoj stil ali ipak tražite cipele koje ćete moći da nosite svakodnevno? Ili možda tražite cipele baš za neku posebnu priliku? Sve je moguće a saznajte i kako. Pogledajte u današnjem tekstu kako da ostaneme u trendu uz naš vodič za cipele.

Da li ste nekada naišli na neki trend cipela i pomislili da ste prestari (ili možda mladi) da ih nosite? E pa došli ste na pravo mesto. Nismo ovde da razgovaramo o najgorim ili naboljim modelima cipela za svaku starosnu grupu. Ovde smo da razgovaramo o cipelama koje žene iz svake starosne grupe mogu nositi, od koledža pa sve do pensionisanja.

Pogledajte ovih 8 specifičnih stilova cipela i odaberite svoj najbolji.

 

  • Klasične bele patike

 

Tržište je zasićeno patikama svih vrsta i boja, ali jedan stil koji je savršen za žene bilo koje starosne grupe je par čistih, klasičnih belih patika. Tu jednostavno ne možete pogrešiti. Ovo je i te kako u trendu, tj ono ne izlazi iz trenda i to traje već godinama. Bele patike su sportske ali i te kako elegantne. Devojke ih nose i u izlazak, tako da sa ovim patikama nećete nikad pogrešiti. Bilo da su čisto bele ili sa nekim dezenima poput cvetova, patika je patika i to je uvek u trendu. Nosite ih sa vašim omiljenim farmericama, šortsevima, suknjama. Kombinacija je puno a najbolje je to, da ćete uvek izgledati odlično. Starije ili mlađe žene, patike mogu nositi svi!

 

  • Baletanke

 

Postoji razlog zbog kojeg još uvek nosimo baletanke koje je i poznata Audrey Hepburn jako volela – one su elegantne i ženstvene, a to su kvaliteti koji ne stare. Baletanke su i te kako IN, one su slatke i praktične a i te kako su od pomoći posle celog dana hodanja na štiklama. Desilo se i vama, zar ne? Zato ih uvek biramo. Ima ih u raznim bojama i od raznog su materijala, od onih jeftinijih pa do malo skupljih modela. Zavisi šta tražite i šta volite. Ali jedno je sigurno – svako će pronaći svoj par baletanki jer je tržište puno ovih modela. Nose ih male devojčice, devojke pa tako i starije žene. Sa njima nećete pogrešiti. Dobro se kombinuju uz farmerke, pantalone ili čak suknje i šortseve. One mogu da budu i elegantne ali su pre svega praktične a što je najbolje, nemate brige sa pertlama!

 

  • Cipele na debelom đonu

 

Ovaj model cipela volimo jer su definitivno stabilnije i lakše se u njima hoda od klasičnih salonki a izgledaćete isto tako zanosno i ženstveno. A što je najbolje, možete da ih nosite uz bilo koju odeću. Ovaj model je bio popularan nekada davno, a kao što vidimo, sve što se nekada nosilo, vraća se u modu. Cipele na debelom đonu su jako praktične i ima ih u raznim modelima tako da ćete sigurno pronaći svoj omiljeni par. Žene ih obožavaju jer se mogu nositi uz farmerke, pantalone kako za svečane prilike tako i svakodnevno.

 

  • Papuče na nisku petu

 

Zaboravite japanke, ovaj model je zvanično broj jedan kad su u pitanju sandale za žene bilo koje dobi. One su jako udobne i mogu se nositi svuda, za razliku od japanki. Ima ih u raznim bojama i od različitog su materijala, kao na primer napravljene od velura. Sigurni smo da ste ih već primetili u svojim omiljenim radnjama. Ovaj model jako dobro ide uz džins – farmerke, šortseve i džins suknje. Probajte i uverite se u ovaj trend cipela. One su pogodne sa devojke kao i za starije žene. Svako ima svoj stil i prati neki svoj trend, pa nismo tu da vam kažemo koji model je pogodan baš za vas.

 

  • Mokasinke

 

Mokasinke su se nosile još 30tih godina ali još uvek su u stilu i uvek ih možete naći u radnjama. Izgledaju super čak i kad se nose sa farmericama ili s druge strane formalno, uz odelo – što i dokazuje njihovu svestranost. Možete da pronađete i sportske mokasinke, ili s druge strane elegantnije verzije ovog modela sa mašnicama, perlicama i raznim cirkonima. Ako volite ovaj stil, sigurno ćete biti u trendu jer mokasinke su uvek IN.

 

  • Cipele sa otvorenom petom (takozvane mules)

 

Omiljeni stil obuće svake modne devojke je još jedna opcija koji dizajneri obuće trenutno jako obožavaju – i nastaviće to da čine. Opcije su beskrajne, pa ako tražite nešto mladalačko i zabavno, definitivno nećete pogrešiti sa ovim parom cipela. Možete ih nositi čak svakodnevno a isto tako i za neke svečanije prilike. Ovaj model cipela je već namenjem malo starijim devojkama i ženama koje prate modu i žele da budu u trendu.

 

  • Oksfordice

 

Oksfordice su muški inspirisane cipele koje su trenutno jako u trendu. Slične su mokasinkama, one su raznovrsne, klasične i veoma kul – to su tri kvaliteta koje žene svakog uzrasta traže u svojoj kolekciji cipela. Potražite ih u svojim omiljenim radnjama a isto tako i online. Ima ih u raznim bojama i dezenima i jako su elegantne. Povratak u školske klupe i oksfordice su definitivno jako dobar tandem.

 

  • Čelsi čizme

 

Niske čizme su uvek super opcija i sjajno se uklapaju uz bilo koju vrstu farmerki. Isto tako idu odlično i uz suknje. Pogodne su i za starije dame ali i za mlađe devojke. Možete pronaći čelsi čizme sa niskom ili visokom petom i u raznim bojama. Odlične su za jesenje dane ali isto tako i zimi ili na proleće.

A imamo još jednu super vest za vas ako imate problema sa venama i kapilarima!

Da li ste znali da postoji obuća za ovaj problem? I da li ste znali da će se vaše noge osećati bolje u ovoj obući? Saznajte koje su to cipele namenjene za žene koje imaju problem sa venama.

Ako imate problem sa proširenim venama prva stvar koju bi trebalo da poštujete je – obuća! Trebalo bi da nosite adekvatnu odeću sa visinom potpenice do 4 cm. Takođe ne bi trebalo da nosite potpuno ravnu obuću. Zašto? Jer ona ne omogućava fiziološki položaj vašeg stopala. Dalje je bitno da vaša obuća ne bude tesna kao i da kaiševi na vašoj obući ne naprave zastoj u cirkulaciji. Najbolje je nositi obuću od prirodnih materijala jer veštački materijali ne obezbeđuju protok vazduha i onda dolazi do pojačanog znojenja vašeg stopala.

Takođe vodite računa i o čarapama ili dokolenicama koje nosite sa vašom obućom, jer oni mogu da stežu noge i na taj način usporavaju cirkulaciju.

Pored dobre obuće i krema pomaže kod proširenih vena. Primenite kremu za vene dok nosite obuću i sigurno ćete primetiti razliku.

Kako izabrati one prave cipele ?

Sigurni smo da ste i vi u nekom trenutku imali problema sa cipelama – možda su vam postale tesne, ili su vas jednostavno počele žuljati. Ako nosite cipele ili patike po ceo dan, sigurno vaša stopala trpe ogroman pritisak. Odabirom pravog para cipela ili patika imajte na umu prvenstveno svoje zdravlje. Evo nekoliko stvari koje treba imati na umu prilikom kupovine obuće:

 

  • Uvek probajte cipele dvaput a kupujte jednom

 

Pre nego što uopšte odete u kupovinu, izmerite vaše stopalo ako treba i više puta. Tako ćete imati jasniju ideju o tome šta tražite. Ako je cipela previše uska ili kratka, ne gubite vreme i bolje potražite obuću u profesionalnim radnjama. Nemojte zaboraviti na širinu. Okej, znate svoj broj jer se on većinom uklapa u dužinu stopala. Ali šta je sa širinom vašeg stopala? A ovo je jako bitno ako kupujete neke cipele na visoku petu. Ako se vaše stopalo pomera u cipelama, što je normalno kod obuće visokih peta, verovatno vam je potrebna uža cipela. S druge strane, ako su cipele previše čvrste, verovatno će vam biti potreban širi model cipela.

Takođe, stopalo može da se menja tokom trudnoće ili nekih drugih situacija i zbog toga uvek probajte više puta pre nego što kupite neki model.

 

  • Različite cipele su pogodne za različite aktivnosti

 

Na primer, patike za trčanje su fleksibilnije i imaju veći jastuk za apsorpciju. Neke cipele dolaze sa umetcima ili amortizerima, što bi moglo biti prikladno za vas, ovisno o tome kako ih planirate koristiti.

Važno je da znate vaš životni stil i da izaberete obuću koje se uklapa u to!

Postoji jako puno modela koje se trenutno nalaze na tržištu. Od originala pa do nekih kopija, uvek birajte obuću koja će vam najbolje poslužiti. Birajte udobnu obuću a opet osećajte se zanosno i ženstveno u njoj. Ima obuće koja je dobra za razne prilike – za svaki dan, za posao, svečane prilike… S druge strane, neku obuću možemo nositi samo za posebne prilike – možda samo jedanput godišnje. Ovaj vodič će vam uvek pomoći kako da izaberete onaj pravi model za sebe i ostanete u trendu. Od klasičnih belih patika pa sve do ozbiljnijih modela cipela.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *